Foredrag

Klinik 100 år har afholdt to meget inspirerende arrangementer for offentligheden, hvor kvinder og historie var i fokus.

Det ene arrangement blev afholdt d. 1. september, 2016 på Kolding Uddannelses Center, hvor journalist og forfatter Pia Friis Laneth holdt oplæg på baggrund af hendes kvindepolitiske bøger – Lillys Danmarkshistorie og bogen 1915 - da kvinder og tyende blev borgere

Det andet arrangement blev afholdt d. 12. september, 2016 på Nicolai Bio i Kolding, hvor Birgitte Possing, professor, dr. Phil i komparative holdt oplæg over titlen ”at åbne døren til uddannelse, viden og demokrati”. Birgitte Possing har givet lov til, at hendes powerpoint præsentation og oplæg kan ses og læses her på siden.

Begge foredrag blev sponsoreret afPowerpoint

Oplæg

I forbindelse med arrangementet d. 12. september havde Klinik 100 år også lejret den kvindedokumentariske film ”Vejen er lang – om kvindebevægelsens historie” instrueret af Mette Knudsen fra 2016

Den 25. oktober var Kolding Bibliotek rammen om et kulturcafe arrangement over overskriften: ”Lægevidenskab og tro – måske fremtidens samarbejdspartnere?”

Sognepræst Lone Vesterdal og praktiserende læge Inger Uldall Juhl tog ordet og gav et bud på hvordan lægevidenskab og ånd er to måder at forholde sig til verden på, som ikke udelukker, men netop supplerer hinanden og som er til inspiration i udviklingen af fremtidens lægepraksis.

Du kan se Sognepræst Lone Vesterdals oplæg her